Leírás
- A garam masala az egyik legismertebb és legkedveltebb indiai fűszerkeverék, így ezzel a gluténmentes fasírtporral igazi autentikus ízvilágot csempészhetsz az ételedbe.
- Rizzsel, indiai mártásokkal és naan kenyérrel ízletes, kiadós ebédet vagy vacsorát készíthetsz belőle.
- Allergén-, hozzáadott cukor-, laktóz-, szója- és tojásmentes.
- Vegán.
-
Összetevők
- Csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt, hajdinaliszt, burgonyapehely, vöröshagyma granulátum, tengeri só, inaktív élesztőpehely, garam masala fűszerkeverék (3,6%) (őrölt koriander, őrölt gyömbér, őrölt feketebors, őrölt római kömény, csomósodást gátló anyag (nátrium-hidrogén-karbonát), őrölt fahéj, őrölt kardamom, őrölt szerecsendió, fokhagymapor).
-
Tápértéktáblázat
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia 1515 kJ/359 kcal Zsír 3,1 g - amelyből telített zsírsavak 0,5 g Szénhidrát 58,5 g - amelyből cukrok 3,9 g Só 3,5 g Fehérje 16,7 g Felhasználási javaslat
- 200 g keveréket kb. 220 ml vízzel összekeverjük majd 6-8 percig állni hagyjuk hogy a gabonák kicsit megduzzadjanak.
- Ezt követően nedvesített kézzel kis golyókat vagy lepényeket formázunk és ezeket forró olajban aranybarnára sütjük.
- A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben őzgerinc vagy egyéb sütőformában is megsüthetjük.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!