Leírás
A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer (vigyázat, viszonylag magas a szénhidráttartalma).
Felhasználható hummus, falafel készítéséhez, mediterrán és közel-keleti fogásokhoz ajánljuk.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1448 kJ (343 kcal)
Zsír 6,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 48,7 g
- amelyből cukrok 5 g
Fehérje 19,2 g
Rost 8 g
Só 0,18 g
Felhasználási javaslat:
Elkészítése: Háromszoros mennyiségű vízben áztatjuk kb. 12 órát, majd kb. egy órát főzzük.