Leírás
Tudta, hogy a vörös áfonyát jóval európai térhódítása előtt használták élelmiszerként az észak-amerikai indiánok? A 16-17. századi beszámolók szerint fanyar íze miatt már akkor is előszeretettel fogyasztották édesítve ezt a jellemzően mocsaras vidékeket kedvelő bogyós gyümölcsöt. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.A vörös áfonyára is igaz, hogy minél színesebb egy gyümölcs, annál több értékes hatóanyag van benne, és az is, hogy azok gyümölcsök a legértékesebb vitaminforrások, amelyek termesztett változatukban is megőrzik "vad" tulajdonságaikat. Márpedig számtalan megőrzésre érdemes jó tulajdonsága van: egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ráadásul aromás, finom. Sok értékes ásványi anyagot tartalmaz, kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink és mangán, foszfor is van benne. A-, B-, C-, és E-vitaminok gazdag forrása. Flavonoid-tartalmának köszönhetően érvédő hatású, csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét. A szájüregben és a húgyutakon fellelhető egyes baktériumok ellen is bevethető a benne lévő baktériumölő proantocianidin miatt. A vizsgálatok során ugyanis azt tapasztalták, hogy ez a vegyület segít megakadályozni, hogy a húgyúti fertőzések leggyakoribb előidézője, az E. coli baktérium hozzátapadjon a hólyag falát borító hámsejtekhez.
Termékjellemzők
Összetevők:
Vörös áfonya (50%), Cukor, Napraforgóolaj
Allergének:
A termék földimogyorót, dióféléket és szezámmagot csomagoló üzemben készült.