Leírás
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.Szeletelt mandulabél az egészséges nassoláshoz.
A mandula vitaminjai, ásványi anyagai: B1, B2, B6, E, P, foszfor, vas, kalcium, magnézium, mangán, cink, szelén, folsav. Miért jó? A mandulát a nagy mennyiségű jótékony összetevői és a sokrétű felhasználási lehetősége az egyik legjobb csonthéjasunkká teszi! Magas E vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, segíti a méregtelenítő folyamatokat, erősíti a szervezet ellenálló képességét, karbantartja a sejtfalakat és a bőrt. Egész sor B vitamin komplexumot és jó adag folsavat is tartalmaz. Nem csoda, hogy a mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk. Magas telítetlen zsírsav-tartalma révén véd a szív- és keringési betegségek ellen. Nagyon sok kalciumot tartalmaz, így jótékony hatással van a csontok fejlődésére és a fogakra is.
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2252 kJ (544 kcal)
Zsír: 40,8 g ebből telített: 4,0 g
Szénhidrát: 5,7 g ebből cukrok: 5,5 g
Fehérje: 25,3 g
Só: 0,02 g