Leírás
Az agávé szirup egészségre gyakorolt hatásai:Nagy mennyiségű, gyakori fogyasztása esetén, inaktív életmód mellett, nagy energiatartalma révén, hozzájárul(hat) a túlsúly, elhízás kialakulásához. Éppen ezért fogyasztása során a mértékletesség ugyanúgy fontos, mint a cukorral, mézzel édesített élelmiszereknél, italoknál.
Az agáve a spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van. Főként trópusi és szubtrópusi területeken nő. A különböző agáve fajták felhasználása széleskörű, ezekből nyerik például a tequilát, mezcalt is, fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét csomagolásra.
A szirupot a növény nedvének besűrítésével nyerik.
Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Átlagos tápérték (100 g-ban):
Energia/ kJ:
1 339 kJ
Energia/ kcal:
320 kcal
Zsír:
0 g
- amelyből telített zsírsavak:
0 g
Szénhidrát:
81 g
- amelyből cukrok:
80 g
Fehérje:
0 g
Só:
0,2 g
Gluténmentes:
Igen
Bio:
Igen
Tömeg:
350 g