Leírás
A rozs – főleg a teljes kiőrlésű rozsliszt – élelmi rost tartalma jótékony hatással van szervezetünk működésére. Kalcium, B1-vitamin, E-vitamin, vas, mangán, kálium, magnézium, kalcium, foszfor és niacin tartalma is igen magas. A teljes kiőrlés miatt nem csak a rozsszem belsejében, hanem a héjában és a csírájában található tápanyagok is hasznosulni tudnak.
Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért maximum 50-50%-ban keverd más lisztekkel!
Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad!
Energia(KJ) |
1 410.0 kJ / 333.0 KCAL |
---|---|
Zsír |
1.6 g |
Amelyből telített zsírsavak |
0.4 g |
Szénhidrát |
65.0 g |
Amelyből cukrok |
5.2 g |
Só |
0.0 |
Fehérje |
11.0 g |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!